وقتی ایرانیها به استرالیا مهاجرت میکنن، خیلیها از اونها با کلی ایده و انگیزه برای راهاندازی کسبوکار وارد این کشور میشن. همه به فکر این هستن که بتونن زندگی بهتری داشته باشن و درآمد بیشتری کسب کنن. کسبوکار خودشون رو راه میندازن، سرمایهگذاری میکنن و امیدوارن که به درآمدهای میلیونی برسن. اما واقعیت اینه که برای خیلی از این کسبوکارها، مسیر اونطور که برنامهریزی کرده بودن پیش نمیره و تعداد کمی از اونها به درآمد یک میلیون دلاری در سال دست پیدا میکنن.
این موضوع باعث میشه که خیلیها به این فکر کنن که «چرا؟» چرا کسبوکارهای ایرانی نمیتونن به اون رشد مورد نظر برسن؟ مشکل کجاست؟ توی این مقاله میخوام بواسطه تجربه کار کردنم با کسب و کارهای ایرانی در استرالیا به چند تا از اصلیترین دلایلی که باعث میشه کسبوکارهای ایرانی در استرالیا نتونن به درآمد یک میلیون دلاری در سال برسن، بپردازم.
۱. فکر میکنن همه چیز رو درباره دیجیتال مارکتینگ میدونن
یکی از بزرگترین مشکلات کسبوکارهای ایرانی اینه که فکر میکنن چون تجربههای موفقی در ایران داشتن، اینجا هم همون روشها جواب میده. واقعیت اینه که بازار ایران و استرالیا زمین تا آسمون با هم فرق دارن. دیجیتال مارکتینگ، که این روزها نقش مهمی توی موفقیت کسبوکارها داره، توی هر بازاری قوانین و استراتژیهای خاص خودش رو داره.
بیشتر صاحبان کسبوکارهای ایرانی، وقتی با تبلیغات آنلاین یا بازاریابی دیجیتال مواجه میشن، فکر میکنن همون اطلاعات قبلی کافیه و دیگه نیازی به یادگیری ندارن. اما این طرز فکر اشتباهه. استرالیا بازاری کاملاً متفاوت از ایرانه. مردم اینجا رفتارهای خرید و عادات متفاوتی دارن، قوانین تبلیغات و حریم خصوصی متفاوت هست و حتی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ فرق میکنه. این ناتوانی در تطبیق با محیط جدید، یکی از دلایل اصلی اینه که کسبوکارها نمیتونن به درآمدهای بالا برسن.
راهحل:
صاحبان کسبوکار باید قبول کنن که یادگیری هیچوقت تموم نمیشه. اگه واقعاً میخوان توی استرالیا موفق بشن، باید مدام خودشون رو بهروز نگه دارن و از ابزارهای جدید دیجیتال مارکتینگ استفاده کنن. بهتره از مشاوران بازاریابی دیجیتال یا افراد محلی که با بازار آشنا هستن، کمک بگیرن و سعی کنن روشهای جدید رو یاد بگیرن.
۲. آموزشپذیر نبودن صاحبان کسبوکار
خیلی از صاحبان کسبوکار ایرانی این تصور رو دارن که چون قبلاً موفق بودن، دیگه نیازی به آموزش ندارن. اینجاست که یکی از مشکلات بزرگ خودش رو نشون میده. چون وقتی وارد یه محیط جدید و ناشناخته مثل استرالیا میشی، قوانین بازی کاملاً فرق داره. توی ایران ممکنه یه سری روشها جواب داده باشه، ولی اینجا بازار به طرز دیگری کار میکنه.
تغییرات سریع دنیای دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای بازاریابی باعث شده که اگه کسی همیشه در حال یادگیری نباشه، خیلی سریع عقب میمونه. صاحبان کسبوکارهایی که موفقیتهای قبلیشون رو ملاک قرار میدن و به فکر یادگیری و بهروز شدن نیستن، معمولاً نمیتونن توی استرالیا موفق بشن و به درآمدهای بالا برسن.
راهحل:
صاحبان کسبوکار باید قبول کنن که یادگیری هیچوقت تموم نمیشه. اگه واقعاً میخوان توی استرالیا موفق بشن، باید مدام خودشون رو بهروز نگه دارن و از ابزارهای جدید دیجیتال مارکتینگ استفاده کنن. بهتره از مشاوران بازاریابی دیجیتال یا افراد محلی که با بازار آشنا هستن، کمک بگیرن و سعی کنن روشهای جدید رو یاد بگیرن.
۳. توجه نکردن به اصول بازاریابی
بیشتر کسبوکارهای ایرانی وقتی وارد بازار استرالیا میشن، به جای اینکه به اصول پایهای بازاریابی توجه کنن، به دنبال روشهای سریع برای رسیدن به موفقیت هستن. مثلاً ممکنه خیلی هزینه تبلیغات بدن، ولی بدون اینکه بازار هدف خودشون رو درست بشناسن. اینجور هزینهها معمولاً نتیجه نمیده و در نهایت کسبوکار نمیتونه به رشد مورد نظرش برسه.
اصول بازاریابی از همون اول باید درست پیاده بشه. از شناخت دقیق مخاطب هدف گرفته تا بررسی نیازهای بازار و تدوین استراتژیهای بلندمدت. خیلی از صاحبان کسبوکارهای ایرانی به این اصول توجه نمیکنن و به دنبال روشهای سریع مثل تبلیغات گسترده و موقت میرن که فقط توی کوتاهمدت نتیجه میده، ولی در نهایت باعث شکست میشه.
راهحل:
برای موفقیت در استرالیا، کسبوکارها باید به اصول بازاریابی پایبند باشن. یعنی باید تحقیق کنن، مخاطبان هدف خودشون رو بشناسن و براساس اونها استراتژیهای بازاریابی بلندمدت تدوین کنن. اگه به این اصول توجه بشه، کسبوکار میتونه به رشد پایدار و بلندمدت دست پیدا کنه.
۴. تمرکز بیش از حد روی فروش و کمتوجهی به ارائه ارزش به مشتری
یکی دیگه از اشتباهات رایج کسبوکارهای ایرانی اینه که بیش از حد روی فروش تمرکز میکنن و به فکر ارائه ارزش واقعی به مشتری نیستن. اینجا توی استرالیا مردم بیشتر به دنبال تجربههای خرید خوب و ارتباط با برندها هستن. اگه یه کسبوکار فقط به فکر فروش فوری باشه و به نیازها و انتظارات مشتریان توجه نکنه، نمیتونه رشد کنه.
مشتریان در استرالیا بیشتر به خدمات با کیفیت و برندهایی که به نیازهاشون اهمیت میدن، علاقه دارن. اگه یه برند بتونه ارتباط خوبی با مشتری برقرار کنه و به اونها ارزش بده، اونها به مشتریان دائمی تبدیل میشن و این مسئله به رشد درآمد کمک زیادی میکنه.
راهحل:
کسبوکارها باید روی ارائه ارزش به مشتریان تمرکز کنن. مثلاً باید خدمات پس از فروش خوبی ارائه بدن، از مشتریان پشتیبانی کنن و تجربه خرید مثبتی ایجاد کنن. وقتی مشتریان حس کنن که براشون ارزش قائلی، به برند وفادار میشن و این میتونه به رشد پایدار کمک کنه.
نتیجهگیری
اینکه چرا اکثر کسبوکارهای ایرانی در استرالیا به درآمد یک میلیون دلاری در سال نمیرسن، دلایل مختلفی داره. از تصور اشتباه در مورد دیجیتال مارکتینگ گرفته تا عدم یادگیری مداوم و تمرکز بیش از حد روی فروش. اگه کسبوکارها بتونن خودشون رو با محیط جدید تطبیق بدن، به اصول بازاریابی توجه کنن و به مشتریان ارزش واقعی بدن، میتونن به رشد چشمگیری برسن و به درآمدهای بالا دست پیدا کنن.
در نهایت، موفقیت توی بازار استرالیا نیازمند پذیرش تغییرات و یادگیری مداومه. صاحبان کسبوکارهایی که این موارد رو درک کنن، حتماً به درآمدهای میلیونی میرسن و میتونن کسبوکارشون رو به سطوح بالاتری ببرن.
۰ Comments