“آیا برای شروع یک کسب و کار باید عاشق آن بود؟”، یکی از اساسی ترین سوالاتی است که هر فردی که در فکر راه اندازی کسب و کار است، باید به آن پاسخ دهد.
احتمالا این جمله را از زبان بسیاری از افراد شنیده اید که برای آغاز یک کسب و کار موفق باید علاقمند به آن کسب و کار بود. علیرغم صحیح بودن این جمله یک “اما” بزرگ وجود دارد که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده!
واقعیت اینجاست که شما صرفا با علاقمندی خود نمیتوانید یک کسب و کار موفق داشته باشید و علاقمندی شخص شما صرفا محرک خوبی است برای غلبه بر موانع احتمالی که در هر نوع تجارتی وجود دارند. مردم اهمیتی نمیدهند که شما به چه چیزی علاقمندید یا اینکه واقعا عاشق کسب و کارتان هستید یا خیر! کلید یک تجارت موفق در یافتن علاقمندی آنها نسبت به کسب و کار مورد نظر شماست.
اگر شما علاقمند به راه اندازی کسب و کاری ویژه هستید، ابتدا تحقیق کنید که آیا اشتیاق لازم در سایرین بابت دریافت خدمات یا محصولات شما وجود دارد یا خیر؟ صرفا بر پایه علاقمندی شخصی، یک تجارت را آغاز نکنید. نیازها را در راستای توانمندی و علاقه خود تشخیص دهید و بر اساس نتیجه این تحقیقات، کسب و کار خود را شروع کنید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مقاله مرحله ایده پردازی یک کسب و کار اینترنتی مراجعه کنید.
زمانی که علاقمندی سایرین را یافتید حالا نوبت به خود شما میرسد. شما باید علاقمند به تجارتتان و نوع فعالیتی که میکنید، باشید. درصد قابل توجهی از افراد شاغل (صرفنظر از اینکه کارمند هستند یا صاحب کسب و کار) از فعالیت و کاری که میکنند راضی نیستند و صرفا جهت امرار معاش آنرا انجام میدهند! در خوشبینانه ترین شرایط از یک شیب ثابت درآمدی برخوردارند. پس اگر در هر شرایطی علاقمند به انجام کار خود نباشید، اصولا پیشرفت بسیار ملایمی را تجربه خواهید کرد که به دهها عامل دیگر وابسته است. در این مقاله قصد ندارم درباره کارمندان و سیستم کارمندی صحبت کنم ولی عدم علاقه به کار در هر شرایطی، پیشرفت چندانی در پی نخواهد داشت.
علاقمندی به تجارت به دو دسته کاملا مجزا تقسیم میشود:
- علاقمندی به محصول یا سرویس – شما علاقمند به محصول یا سرویس ویژه ای هستید که حاصل کسب و کار شماست. محصولات فیزیکی، الکترونیکی، سیستمهای مربیگری یا آموزش دیگران در این گروه میگنجند.
- علاقمندی به روند یا پروسه – در این حالت، شما علاقمند به ایجاد بستر مناسب برای معرفی، تبلیغ و فروش محصول یا سرویسی خاص هستید. صرفنظر از اینکه نوع محصول یا سرویس چیست.
دست آخر توجه داشته باشید که آغاز یک کسب و کار در اولین گام آن صرفا بر اساس علاقه شخصی، یک عملکرد خودخواهانه است. هدف از ایجاد یک کسب و کار در گام نخست، تشخیص نیاز و افزودن ارزش بر زندگی افراد است و در گام دوم آن یافتن نوع علاقمندی خودتان به کسب و کار.
۰ Comments