دوازده مانع رشد و شکست کسب و کار نوپا

بر طبق آمار رسمی، بیش از ۹۲ درصد کسب و کارهایی که آغاز میشوند در ۳ سال نخست ورشکسته شده و از گردونه کسب و کار خارج میشوند. حال سوال اساسی این است که این دسته از کسب و کارهای نوپا در چه مواردی وجه اشتراک داشته اند؟ موانع رشد و شکست کسب و کار کدامند؟ مسلما دانستن این موارد به هر کارآفرینی کمک میکند تا گامهای خود را  در زمینه راه اندازی کسب و کار حساب شده و آگاهانه بردارد.

دوازده اشتباه بعنوان عوامل اصلی در شکست یک کسب و کار نوپا شناخته شده اند که در این مقاله قصد دارم آنها را تشریح کنم:

اشتباه اول – کسب و کاری را آغاز میکنید که از آن لذت نمیبرید!

اصولا امکان پیشرفت و موفقیت در هر فعالیتی که به آن علاقه ای نداشته باشید و از سر اجبار انجام دهید، تقریبا غیر ممکن است. شروع یک کسب و کار جدید نیز از این قاعده مستثنی نیست. همیشه به یاد داشته باشید که عشق به هدف و ذوق و شوق حاصل از آن شما را در پیمودن مسیر و غلبه بر موانع یاری میکند.

اشتباه دوم – از یک مدل عملی و اثبات شده تجاری استفاده نمیکنید!

یکی از روشهای عملی و مطمئن در رسیدن به اهداف، استفاده از مدلهای اثبات شده (امتحان پس داده شده) است. به خاطر داشته باشید که نیاز ندارید چرخ را از نو اختراع کنید تا از آن استفاده کنید! نیازی نیست از روشهای سعی و خطا در هدایت کسب و کار خود استفاده کنید.

اشتباه سوم – کسب و کاری را آغاز نمیکنید که توسط دیگران قابل هدایت باشد!

یکی از مهلکترین اشتباهات، راه اندازی کسب و کاری است که فقط و فقط توسط خودتان یا بوسیله تخصصی بسیار خاص قابل انجام و هدایت باشد. در نتیجه منابع لازم برای هدایت آن بسیار کمیاب و دور از دسترس خواهند بود.

اشتباه چهارم – کسب و کار خود را به سرعت رشد و توسعه نمیدهید!

اصولا یکی از اشتباهات متداول در کسب و کارهای نوپا، عدم توسعه به موقع و سریع آنهاست. بر اساس برخی از مدلهای تجاری،‌ یک کسب و کار نوپا در صورت توسعه و افزایش شعب آن به سطح سوددهی میرسد تا مادامی که محدود به یک شعبه باشد، کاملا ضررده خواهد بود.

اشتباه پنجم – از مدل اشتباه بازاریابی استفاده میکنید!

اصولا قلب تپنده یک تجارت، شبکه فروش محصولات و سرویسهای آنست و بازاریابی محصولات و سرویسها به مانند خون در شریانهای کسب و کار است. بخاطر داشته باشید که برای هر کسب و کاری مدل یا مدلهای خاصی از بازاریابی منجر به نتیجه خواهد شد نه صرفا آخرین و بروزترین متد بازاریابی.
[irp posts=”483″ name=”آموزش گام به گام بازاریابی ربایشی”]

اشتباه ششم – هرگز عناوین و موضوعات مربوط به کسب و کار خود را آزمایش نمیکنید!

یکی از رایجترین اشتباهات بین صاحبان کسب و کار، عدم تست عناوین و موضوعاتی است که بصورت مستقیم یا غیر مستقیم به کسب و کار مربوطند و بنوعی شرح محصولات و یا خدمات را بعهده دارند. مسلما انتخاب یک عنوان تاثیرگذار در اثر آزمایش یک مجموعه عنوان (موضوع) تحت یک استراتژی هدفمند امکانپذیر خواهد بود.

اشتباه هفتم – هرگز سیستم اتوماتیک تبدیل بازدید کنندگان وب سایت خود به مشتریان را پیاده سازی نمیکنید!

در کتاب آموزش گام به گام بازاریابی ربایشی به این موضوع بصورت خلاصه اما کامل اشاره شده است. درگاه ورودی مشتریان به سیستم فروش کسب و کار باید بصورت اتوماتیک طراحی شده و مرتبا در حال بروزرسانی و کالیبره شدن باشد.

اشتباه هشتم – سیستم موثر ارتباطی با مشتریان خود ندارید!

طی تحقیقاتی که انجام پذیرفته هزینه جذب یک مشتری جدید بمراتب از راضی نگاه داشتن مشتری فعلی بسیار بیشتر است. در نتیجه اگر سیستم موثری در جهت برقراری ارتباط با مشتریان خود نداشته باشید،‌ کسب و کارهای رقیب در مدت زمان کوتاهی مشتریان فعلی شما را بسوی کسب و کار خود هدایت خواهند کرد.

اشتباه نهم – محصولات متنوع، سرویسهای مختلف و قیمتهای متفاوت پیشنهاد نمیدهید!

امروزه مشتریان بدنبال دریافت محصولات و سرویسهای بهتر در قبال هزینه کمتر یا حتی امکان پرداختهای متفاوت هستند. اگر کسب و کار شما صرفا یکنوع محصول یا سرویس با یک قیمت ثابت ارائه میکند، به احتمال زیاد بزودی باید منتظر ورشکست شدن تجارت خود باشید. چند محصول یا سرویس با سطوح گوناگون و شرایط پرداختی متنوع میتواند تا حدودی ضامن نجات کسب و کار شما شود.

اشتباه دهم – زمان و بهره وری خود و کسب کارتان را مدیریت نمیکنید!

موضوع بهره وری بسیار گسترده تر از اینست که صرفا با یک مقاله بتوان آنرا تشریح کرد. تنها به ذکر این نکته بسنده میکنم که اگر برنامه ای منسجم در مدیریت زمان و بهره وری خود و تجارتتان نداشته باشید، در آینده ای نه چندان دور تاثیرات آنرا در کسب و کار خود مشاهد خواهید کرد.
[irp posts=”407″ name=”هرم مولد ثروت چیست؟”]

اشتباه یازدهم – زمان کافی برای استراحت و از نو شدن ندارید!

برخی از افراد تصور میکنند که سخت کار کردن ضامن ارتقا و پیشرفت کسب و کار آنهاست. در صورتیکه استراحت کافی و یافتن فرصتی برای Rejuvenate یا نو شدن میتواند همواره شما را در مسیر درست پیشرفت نگاه دارد. همواره بخود زمان کافی جهت استراحت و ریست شدن ذهن بدهید.

اشتباه دوازدهم – آموزش و رشد مستمر بخشی از برنامه روزانه شما نیست!

برخی افراد به محض یک پیشرفت محسوس و جزیی در کسب و کار خود تصور میکنند که دوره شاگردی تمام شده و عملا ذهن خود را بروی یادگیری و آموزش میبندند. دقیقا از این لحظه سیر نزولی کسب و کار آغاز شده و در نهایت تجارت مذکور به سرنوشت ۹۲ درصدی مبتلا خواهد شد.
منبع – Startup Club by Eben Pagan

۰ Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.