هشت توصیه موثر جهت ایجاد عادات خوب

همانطوری که در مقاله قبلی، موفقیت نامحدود با اندکی نیروی اراده شرح دادم، افراد موفق دارای عادات مثبت و موثر هستند که در نهایت موجب موفقیت آنها میشود. در این مقاله قصد دارم تا هشت توصیه موثر جهت ایجاد عادات خوب یا جایگزینی آنها را شرح دهم.

محققان به این نتیجه رسیده اند که موفقیت زاده عادات خوب و موثر است لذا یکی از جذابترین مراحل موفقیت، کشف راههایی است که افراد موفق در جهت تغییر عادات نامناسب و جایگزینی آنها با عادات خوب مورد استفاده قرار میدهند. در یک کلام، اگر خواهان موفقیت در زندگی هستیم باید راههایی را بیابیم تا عادات بازدارنده را با عادات مناسب جایگزین کنیم و یا اینکه عادات مثبت جدید در خود بوجود آوریم. اما براستی آیا روشی عملی برای این موضوع وجود دارد یا خیر؟

خوشبختانه پاسخ مثبت است و هشت توصیه زیر میتوانند شما را در این راه یاری کنند:

  • در بازه یک ماهه فقط یک عادت جدید:
    در ابتدای کار شما رفتار جدیدی را جهت ایجاد یک عادت معین تعریف میکنید و خود را ملزم میکنید تا رفتار مذکور را با نیروی اراده خود هر روز انجام دهید. توجه داشته باشید که اگر بخواهید رفتاری جدید را تبدیل به یک عادت ماندگار کنید باید بازه زمانی بین ۲۱ تا ۳۰ روز را برای آن در نظر بگیرید و رفتار جدید را مرتبا هر روز تکرار نمائید. همیشه به خاطر داشته باشید که فقط به روی یک عادت در این بازه کار کنید. در صورتیکه بیش از یک عادت برای خود در نظر بگیرید، نتیجه کار، ایجاد استرس خواهد بود.
  • شروع کنید:
    آغاز کردن مشکلترین و در عین حال مهمترین بخش از این پروسه است. فقط شروع کنید، آهسته آهسته متوجه میشوید که همه چیز در سرجایش قرار میگیرد. بیش از حد فکر نکنید، زمان خود را برای ایجاد یک برنامه جامع و مانع هدر ندهید، منتظر روز شنبه یا آغاز ماه جدید نباشید. همین الان شروع کنید!
  • از تغییرات کوچک آغاز کنید:
    یکی از روشهای کارآمد در جلوگیری از رها کردن رفتار جدید در طول زمان، شکستن رفتار جدید به اجزا کوچکتر است بنحوی که این اجزا غیر قابل رها کردن باشند. مثلا تصور کنید که قصد دارید یک نویسنده خوب شوید در نتیجه باید عادت نوشتن را در خود نهادینه کنید. برای خود رفتاری را تعریف میکنید که خود را مکلف میکنید هر روز بنویسید. میتوانید نوشتن روزانه خود را محدود به یک پاراگراف در روز کنید که در ابتدای کار، مشکل بنظر نمیرسد.
  • پیوسته قدم بردارید:
    کلید موفقیت، پیوستگی عملکرد ذهنی، احساسی و فیزیکی است. اگر میخواهید عادت صبح زود از خواب برخاستن را برای خود ایجاد کنید، سعی کنید هر روز ۱۰ دقیقه زودتر از وقت معمول که از خواب برمیخیزید، از رختخواب خارج شوید و آرام آرام و پیوسته این زمان را بیشتر کنید.
  • یک اهرم داشته باشید:
    همواره سعی کنید از اهرمهای ذهنی و احساسی در جهت یادآوری رفتار جدید در طول روز بخود استفاده کنید. این موضوع باعث میشود که شما هرگز به دست کشیدن از رفتار جدید خود فکر نکنید و بخود یادآور میشوید که هیچ بهانه ای برای منصرف شدن وجود ندارد.
  • تمرکزتان بروی فعالیت امروزتان باشد و نتیجه نهایی را موقتا فراموش کنید:
    همیشه بخاطر داشته باشید که نگرانی بیش از حد در باب نتیجه نهایی، انتظار پیشرفت آنی و استرس ناشی از اینکه هیج بهبود کوتاه مدتی دیده نمیشود، شما را در معرض عملکرد ضعیف و در نهایت رها کردن رفتار جدید قرار خواهد داد.
    تنها بروی قدمهای کوچک امروزتان متمرکز شوید و بخاطر داشته باشید که آینده شما حاصل همین قدمهای کوچک امروز خواهد بود.
  • از کل پروسه لذت ببرید:
    حتما این جمله زیبا را شنیده اید که “سفر رسیدن به مقصد نیست بلکه لذت بردن از مسیر است.” برای جایگزینی یا ایجاد یک عادت جدید، خود را مکلف کنید تا از تک تک لحظات در طول مسیر لذت ببرید. اینوع طرز فکر بهمراه نیروی اراده و خود انگیختگی به مانند یک واکسن خوب شما از خطر رها کردن اهداف و برنامه هایتان مراقبت میکند.
  • هرگز ۳ روز متوالی برنامه خود را رها نکنید:
    اگر یک روز را از دست دادید و احیانا مطابق برنامه مورد نظر خود پیش نرفتید، اشکالی ندارد. بخود زیاد سخت نگیرید. روز دوم هم ممکن است پاره ای از موارد ناخواسته شما را از پیگیری برنامه اتان منع کند، این مورد نیز اشکالی ندارد. اما بخاطر داشته باشید که اگر ۳ روز متوالی برنامه خود را پیگیری نکنید در معرض خطر منصرف شدن و نیمه رها کردن برنامه خود قرار خواهید گرفت.

منبع : www.lifehack.org

۰ Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.