هر کسی در زندگی خود حداقل یک ایده در سر دارد که تصور میکند بهترین ایده بعدی جهان خواهد بود! وجه تمایز بنیانگذاران استارت آپها در میزان آمادگی و اقدامشان در راستای تحقق رویا یا ایده اشان است. در این مقاله قصد دارم تا در ده گام آغاز یک کسب و کار نوپا (استارت آپ) را برای شما تشریح کنم.
قبل از اینکه به تشریح این ۱۰ گام بپردازم، ذکر تفاوت یک کسب و کار نوپا (استارت آپ) با کسب و کار لازم بنظر میرسد. استارت آپ به یک ایده جدید که قبلا وجود نداشته و در حال حاضر میتواند بخشی از مشکلات فعلی را حل کند و سریعا آماده بهره وری شود، اطلاق میشود. اما یک کسب و کار ایده جدیدی نیست و هزاران نمونه از آن دیده میشود و میتوان صرفا با کپی برداری از آنها کسب و کار خود را راه اندازی کرد.
اگر قصد دارید تا حرفه کارمندی خود را رها کنید و کسب و کار نوپا خود را راه اندازی کنید مطمئن شوید که ۱۰ گام زیر را بخوبی درک کرده اید و بر اساس آنها نقشه مسیر خود را طراحی کرده اید. بخش حیاتی و بسیار مهم طرح اجرایی کسب و کار نوپا شما، أغاز کردن آن است. لیستی از ۱۰ گام زیر تهیه کنید و قدم به قدم به آنها عمل کنید.
گام ۱) درباره بازار کسب و کاری که میخواهید وارد شوید، تحقیق کنید
تحقیق درباره بازاری که ایده شما قرار است در آن به واقعیت بپیوندد مهمترین گام است. زیرا مشخص میکند که آیا ایده شما واقعا ارزش دنبال کردن دارد یا خیر. تحقیق خود را با نوشتن سوال “ایده من چه مشکلی را حل میکند؟” آغاز کنید. این سوال را همیشه در ذهن داشته باشید.
تحقیق کنید که چند نفر مشکل مذکور را دارند و در صورتیکه محصول شما بتواند مشکل آنها را حل کند به مشتریان بالقوه شما تبدیل خواهند شد. با آنها صحبت کنید و برای این منظور از فرمهای نظرسنجی استفاده کنید. پس از جمع آوری اطلاعات، درباره رقبای خود تحقیق کنید. چه مزایایی در محصول یا سرویس شما میتواند ارائه شود که نسبت به سرویس و محصولات رقبا نقطه برتری داشته باشد.
اطلاعات ارزشمند استخراج شده را بایگانی کنید که در هنگام تقاضا برای جذب سرمایه گذار بسیار کارآمد خواهد بود.
گام ۲) مالکیت مادی و معنوی کسب و کار نوپا خود را محفوظ کنید
مالکیت معنوی اشاره به پروسه ای دارد که یک شخص یا کمپانی، مالکیت مادی و معنوی محصول یا سرویس را تحت اختیار میگیرد مانند حق اختراع ثبت شده، کپی رایت و علائم تجاری و غیره. دنبال کردن قوانین مربوط به شروع یک کسب و کار برای موفقیت استارت آپ شما حیاتی است.
با ثبت حق مالکیت مادی و معنوی در ابتدای مسیر، خودتان را در برابر هر نوع کپی کاری (حتی سهوا) محافظت میکنید. در حقیقت شما تایید میکنید که هرگز حقوق مالکیت مادی و معنوی سایر کسب و کارها را نقض نمیکنید و در مقابل هیچ شخص یا شرکتی نمیتواند حق مالکیت مادی و معنوی محصولات یا سرویسهای شما را نقض کند.
گام ۳) درباره برند خود تصمیم گیری کنید
اکثر افراد به اشتباه تصور میکنند که برندینگ کسب و کار نوپا اشان فقط به نام، آرم، لوگو و کارت تجاری آن ختم میشود. در حالیکه منظور از برندینگ، هویت استارت آپ شماست. هویت کسب و کار نوپا شما اثری است که در ذهن و قلب مشتریان شما خواهد گذاشت. در این مقطع، نام مناسب، آرم یا لوگو مناسب، نام دامنه و استراتژی بازاریابی خود را نیز باید انتخاب و پیاده سازی کنید. اما هویت اصلی استارت آپ شما استراتژی مدونی ست که ذهن و قلب مشتریان را نشانه گرفته است.
گام ۴) کسب و کار نوپا خود را ثبت قانونی کنید
ثبت استارت آپ شما، پروسه ای است که به آن وجهه قانونی میبخشد. فارغ از اینکه کسب و کار شما به چه فرمی ثبت میشود (مسئولیت محدود، سهامی خاص یا سهامی عام) به این نکته توجه داشته باشید که به قوانین معافیت مالیاتی مربوطه واقف شوید. بخش اعظمی از سود هر تجارتی در گرو تسلط به معافیتهای قانونی و مالیاتی آن است. پس کسب اطلاعات در این زمینه را در الویت پروسه های آموزشی خود قرار دهید یا از یک مشاور امین و کاربلد استفاده کنید.
گام ۵) در صورت نیاز یک تیم کارآمد از بنیانگذاران تشکیل دهید
نداشتن پشتیبان در صورتیکه بهترین ایده تجاری را نیز داشته باشید میتواند یک خودکشی محسوب شود! درصد قابل توجهی از سرمایه گذاران قبل از بررسی ایده و طرح اولیه کسب و کار به تیم بنیانگذار کسب و کار نوپا توجه میکنند. در صورتیکه امکان آنرا دارید که فردی معتبر را وارد تیم بنیانگذار کسب و کار خود نمایید، بلادرنگ اینکار را انجام دهید.
بعنوان یک نکته طلایی این موضوع را همیشه در ذهن خود داشته باشید که فردی را انتخاب کنید که تجربیات و مهارتهای او مکمل مهارتهای شما باشد.
گام ۶) طرح تجاری کسب و کار نوپا خود را بنویسید
یکی از گامهایی که میتواند باعث موفقیت کسب و کار نوپا شما شود، نوشتن طرح تجاری خوب است. در واقع یک طرح تجاری خوب شامل بخشهای مهمی نظیر هدف کلی کسب و کار، طرحهای اجرایی و نقشه راه، راههای کسب درآمد، تشریح نقاط عطف کسب و کار و … است. نحوه نگارش طرح تجاری برای یک کسب و کار نوپا از حوصله این مقاله خارج است. ضمنا بخاطر داشته باشید که اگر طرح تجاری شما طرحی عالی و کم نقص باشد احتمال جذب سریع سرمایه گذار را خواهید داشت.
گام ۷) محل کار مناسب انتخاب کنید
اجازه ندهید این گام شما را از ادامه مسیرتان منصرف کند. بسیاری از تاثیرگذاران دنیای امروزی، کسب و کار خود را از گاراژ منزل خود آغاز کرده اند. هنوز هم عده زیادی از کارآفرینان دنیا برای صرفه جویی در هزینه ها، بخشی از محل زندگی خود را بعنوان دفتر کار خود تجهیز میکنند. بسته به سرمایه ای که در اختیار دارید میتوانید استارت آپ خود را از منزل خود یا اجاره یک اتاق از یک شرکت دیگر یا اجاره یک واحد مستقل آغاز کنید.
گام ۸) یک مربی یا راهنما پیدا کنید
آموزش دیدن تحت نظر یک مربی کارآزموده و کاربلد یک موضوع حیاتی است. داشتن راهنما میتواند کسب و کار شما را چندین سال جلو بیندازد. چالشهای پیش رو در هر کسب و کار نوپایی میتواند افراد بی تجربه را براحتی از میدان به در کند. پس اگر امکان راهنمایی گرفتن از یک مربی کارآزموده را دارید هرگز تعلل نکنید.
تنها موضوعی که باید در نظر داشته باشید اینست که در دنیای امروزی افراد سودجو فراوانی در نقش مربی و راهنما خود را معرفی میکنند. حتما درباره پیشینه فردی که قصد دارید بعنوان مربی خود انتخاب کنید، تحقیق کنید.
گام ۹) در صورت نیاز از شرکتهای شتاب دهنده کسب و کارهای نوپا کمک بگیرید
در صورتیکه نیاز به منابع مالی و آموزشی بیشتر دارید میتوانید از شرکتهای شتاب دهنده درخواست کمک کنید. این شرکتها معمولا شبکه ای از مربیان و سرمایه گذاران را در اختیار دارند که میتوانند به کسب و کار نوپا شما کمک کنند. هر یک از این شرکتها قوانین خاص خود را برای پذیرش درخواست کسب و کارهای نوپا دارند.
برخی از این شرکتهای شتاب دهنده نفوذ قابل توجهی در رسانه ها دارند و میتوانند بعنوان یک پل ارتباطی در معرفی کسب و کارهای نوپا به دنیای تجارت و مصرف کنندگان عمل کنند. بخاطر داشته باشید که در این مقطع احتمالا در قبال یک چنین سرویسی بخشی از سهام کسب و کار نوپا شما را تقاضا خواهند کرد.
گام ۱۰) در صورت نیاز افزایش سرمایه دهید
برای بسیاری از کسب و کارهای نوپا، توسعه یافتن با افزایش سرمایه رابطه مستقیم دارد. در این مرحله بنیانگذاران کسب و کار نوپا در صدد جذب سرمایه گذار یا اخذ وام از موسسات مالی و اعتباری هستند. همیشه این نکته را در ذهن داشته باشید که افزایش سرمایه یک روی تاریک نیز بهمراه خود دارد. معمولا افزایش سرمایه بدون برنامه هدفمند توسعه به گرداب پرداخت سودهای بی انتها منجر میشود. حضور یک مربی کارآزموده در این مسیر میتواند شما را در گذر موفق از این مرحله یاری کند.
منبع: techrepublic.com
۰ Comments